امير المؤمنين عليٌّ عليهالسلام
پس از سنگ زدن به جمره عَقبه، حجاج براى انجام یکى دیگر از واجبات حج، به قربانگاه رفته، و یک شتر، یا گاو، یا گوسفند قربانى مىکنند. ذبح یک حیوان براى چند نفر حاجى کفایت نمى کند و یک حیوان کمتر چیزى است که به عنوان یکى از اعمال حج باید ذبح کرد، امّا هر چه بیشتر ذبح کنند افضل است. حیوان قربانى شرایطى دارد که به تفصیل در کتاب احکام و مناسک حج آمده است، افرادى که براى انتخاب قربانى به قربانگاه مى روند لازم است آن شرایط را بدانند، در زیر به طور مختصر به آنها اشاره شده است: اگر حاجى پس از ذبح شک کند و حتى اگر احتمال دهد که حیوان ناقص بوده یا سایر شرایط را نداشته اعتنا نکند. کسى که حلق یا تقصیر نکرده و حتى براى خود حیوانى را ذبح نکرده مى تواند براى دیگرى ذبح کند.
تمام حجاج، چه آنها که براى اعمال بعد از منا به مکّه رفتهاند و چه آنها که به مکه نرفتهاند و در مِنا ماندهاند، باید شب یازدهم ذى حجه و شب دوازدهم را از غروب آفتاب تا نیمه شب، با قصد قربت در منا باشند، بنابر این آنها که به مکّه رفتهاند باید قبل از غروب به منا برگردند. بر این افراد ماندن در منا واجب نیست: کسى که بیتوته در منا را ترک کند، باید براى هر شب یک گوسفند قربانى کند، امّا بر کسى که تمام شب را در مکّه به عبادت مشغول بوده، کفّاره واجب نیست.
پس از انجام طواف نساء، حجاج باید دو رکعت نماز، به نیّت نماز طواف نساء بخوانند. کیفیت نماز طواف نساء: به همان نحو است که در نماز طواف عمره تمتع گذشت بدون هیچ تفاوت مگر در نیّت که در اینجا باید به نیّت نماز طواف نساء به جا آورد. نماز طواف نساء مانند نماز صبح است، ولى حمد و سوره را مىتواند بلند یا آهسته خواند. وقت نماز طواف نساء، بعد از طواف نساء است. مکان نماز طواف نساء: کافی است در هر نقطهای که عرفاً بگویند پشت مقام است گرچه از مقام دور باشد نماز را بخواند بلکه در این صورت بعید نیست که نماز در هر جای مسجد الحرام صحیح باشد. پس از انجام نماز طواف نساء زن بر مرد و مرد بر زن که به واسطه احرام، حرام شده بود ،حلال مىشود. بر تمام افراد بالغ و عاقل واجب است که نمازها را به طور صحیح یاد بگیرند تا تکلیف الهى را درست انجام دهند، بخصوص کسى که قصد عمره یا حج دارد باید نماز خود را تصحیح کند، تا تمامى نمازها که از جمله آنها نماز طواف است، به طور صحیح انجام شود. بنابراحتیاط واجب باید پس ازطواف، نماز طواف را زود به جا آورد به طورى که مردم نگویند بین آنها فاصله شده است. جایز است نماز طواف مستحب را هر جاى مسجدالحرام که بخواهد به جا آورد.
در روز یازدهم و دوازدهم ذى حجه حجّاج باید به هریک از سه ستون هفت عدد سنگ بزنند. وقت رمى:از طلوع آفتاب تا غروب است. (چه در روز عید یا در این ایام). رمى در شب جایز نیست (مگر کسى که عذر داشته باشد و نتواند در روز رمى کند) و اگر مثلاً روز یازدهم، رمى را ترک کرد، باید فرداى آن روز قبل از رمى همان روز، رمى روز گذشته را قضا کند. بانوان نیز، در شب دهم مى توانند رمى جمره عقبه که از اعمال روز عید است انجام دهند ولى رمى جمرات روزهاى یازدهم و دوازدهم را بدون عذر نمىتوانند در شب انجام دهند. کیفیت رمى: همانگونه که در رمى جمره عقبه بیان شد. ترتیب رمى: ابتدا باید به جمره اولى سنگ زد و سپس به وسطى و بعد از آن به جمره عقبه. در روز دوازدهم ذى حجه، بعد از ظهر شرعى حجاج مى توانند از مِنا خارج شوند، ولى چنانچه کسى آن روز از مِنا نرود تا آفتاب غروب کند، باید شب سیزدهم را نیز در منا بماند و روز سیزدهم جمرات سه گانه را رمى کند.
«تلبیه» آهنگی شورانگیز و نوایی است پر سطوت که از گفتن و شنیدنش، هیبتی عجیب، سراپای انسان را فرا میگیرد، دلها فرو میریزد و سیلاب اشک از دیدگان سرازیر میشود و خود را مهمان مدعو حضرت حق و محفوف فرشتگان مقرب ربالعالمین میبیند. میزبان کریم، خوان کرم گسترده است، بندگان فقیر از همه جا و همه کس بریده و خیمه به درگاهش زدهاند و در آستان اقدسش، بر خاک نشستهاند. عجب زمزمهای دارد این رودِ چرخنده بر دور این خانه یکتا! هر که و هر چه هستی از خود بیخود میشوی، تهی از پیرایههای الفاظ و القاب و رها از بند منیت و همه او میشوند. امام صادق علیهالسلام فرمود: «آنگاه که آهنگ حج کردی، دل خودت را از غیر خدا خالی کن و تمام امورت را به خالقت بسپار و در همه حرکات و سکنات به خدا توکل کن و تسلیم قضا و حکمت و قدرت خدا شو و دنیا را کنار بگذار». خدامحوری در جای جای حج موج میزند و چون مغناطیسی، قلبهای شیفته را به خود جذب میکند، آنان نیک میدانند که از چه رحمت و برکتی بازماندهاند، دنیا دنیا معرفت، برکت و آمرزش در انتظار راهیان کوی دوست میباشد، امام راحل در این باره میفرمایند: «حج تنظیم و تمرین و تشکیل یک زندگی توحیدی است؛ مهم این است که حاج بداند که کجا میرود و دعوت کی را اجابت میکند و مهمان کیست و آداب این مهمانی چیست؟ ... و لبیک به راستی مقرون به ندای حق تعالی تحقق حقیقی یابد. انسان در همه میدانهای سیاسی و اجتماعی و فرهنگی و حتی نظامی پیروز میشود و برای چنین انسانی شکست مفهومی ندارد.» رهبر معظم انقلاب نیز در ارتباط با بُعد تربیتی و انسانسازی حج میفرمایند: حج و ترتیب آن، هم نشانه اسلام است و هم آیت رحمت، با این شناخت که دلها به مشاهده کعبه شریف در مسجدالحرام منقلب میشود و بیراههها به صراط مستقیم میپیوندند و انسانها دگرگون میشوند. کسانی که در سرزمین وحی گرد هم می آیند، تنها خدای واحد را میپرستند و امت یک پیغمبرند، کتاب واحد دارند و در صفی واحد رو به یک قبله میایستند و دوش به دوش هم بر مدار یک مرکز میچرخند و مسیر و هدفی واحد میپیمایند و این چنین وحدتی در فکر و عمل، به طور قطع جمعیتها را فشرده و متراکم میسازد. نور هدایت الهی، بر دلهای مستعد و قابل میتابند و آنها را از خاکدان طبیعت بالا میکشد و اهلیت انس با خدا مییابند. به محض نیت حج، باب رحمت مفتوح میشود تا چگونه بهرهمندیاش استمرار یابد. منبع : پایگاه اطلاع رسانی بعثه مقام معظم رهبری
در زیر به در خواست یکی از دوستان عزیز اعمالی که باید برای حج انجام بشه رو قرار دادم امیدوارم خوشتون بیاد ...
پیامبر بقیه در ادامه :
بقیه در ادامه :
|
About
حمد و سپاس بی پایان خداوندی را رواست که آفرینش را بر پایه های محکمی بنا نهاد،شکر و ثنای فراوان آفریدگاری را سزا است که هستی را بر نوامیسی جاوید و اساس های پا بر جایی استوار داشته و هر موجود را بر انجام وظیفه ی خود مجبور و مفطور ساخته که در عمق ذات و هستی خود جز اطاعت امر و انجام تکالیف نشناخته ،و تنها در این میان انسان را از نعمت خرد واراده برخوردار داشته تا بر انجام وظائف مستحق اکرام آید و بر مخالفت و سر پیچی سزاوار کیفر شود. Archivesدی 1391دی 1390 آذر 1390 آبان 1390 Authorsر.عLinks
اندیشه زرّین نماز تبادل لینک هوشمند LinkDump
کیت اگزوز ریموت دار برقی کاربران آنلاين:
بازدیدها :
آمار وب سایت:
<-PollItems->
آمار وبلاگ:
|